Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Vertel mij” : Inge uit Herentals ceremoniespreker bij huwelijk en afscheid

Vertel mij Inge

Inge Lerno uit Herentals staat bekend als een bevlogen ceremoniespreker bij huwelijk en afscheid. 

Wat doet een ceremoniespreker?

“Ik schrijf en leid afscheids- of huwelijksceremonieën volledig op maat", zegt Inge Lerno, ceremoniespreker bij Vertel mij.  "Of het nu gaat om een afscheid van een dierbare of om een koppel dat gaat trouwen : het concept is hetzelfde.  Ik luister naar hun verhaal en schrijf daarna de volledige ceremonie.”

“Uiteraard is er alle ruimte voor eigen inbreng en teksten en speechen van vrienden of familie. Ik neem contact op met de andere sprekers en zorg ervoor dat alles één mooi geheel vormt, ook met de eventuele muziek die gekozen werd voor de ceremonie.”

Afscheid

"Oorspronkelijk ben ik bij Vertel mij begonnen als afscheidsspreker", vervolgt Inge.

"Het idee van Vertel mij ontstond al lang geleden.  Heel vaak zat ik in een uitvaart en dacht ik : 'dit moet anders kunnen : persoonlijker, warmer, veel meer vertrekkend vanuit de persoon zelf.'

Daarom neem ik uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met familie of vrienden van de overledene en luister ik naar alle verhalen en herinneringen.  Ik heb zo al ongelofelijk mooie mensen ontmoet. En elke keer opnieuw raken die verhalen mij.  Ook grappige verhalen trouwens.  Vaak verschijnt er door alle verdriet heen een lach omdat mensen tijdens een heel hectische week van “regelen”, bij mij rustig de kans krijgen om over hun geliefde te vertellen. 

Die verhalen vormen de rode draad van de ceremonie, eventueel aangevuld met een bestaande tekst of poëzie, passend bij de persoon waarover ik schrijf.

Het mooiste compliment is wanneer mensen na een uitvaart aan mij de vraag stellen of ik de persoon zelf heb gekend.

Ook palliatieve patiënten die zelf hun afscheid in de hand willen nemen, wil ik in de toekomst graag begeleiden. Vaak geeft het hen rust om op voorhand de dienst mee vorm te geven en zo die zorg alvast uit handen van hun nabestaanden te kunnen nemen."

Huwelijken

"Steeds vaker willen koppels niet meer voor de kerk trouwen, maar vinden ze het moment in het stadhuis toch wat kort of onpersoonlijk.  Ze willen een feestelijk moment creëren waarbij ze samen met vrienden en familie hun wens om voor elkaar te kiezen kunnen delen.

Ook hier vormen persoonlijke verhalen de basis van de ceremonie.

Mensen komen bijeen op een bijzonder moment in het leven van een koppel.  Dat is altijd opnieuw prachtig.  Er worden woorden gegeven aan dingen die in het dagdagelijkse leven niet zo vaak uitgesproken worden en dat maakt zo’n ceremonie heel speciaal en waardevol.

Ik zorg voor de eenheid en het vlotte verloop van de ceremonie.  Plechtig, maar ongedwongen.  Zo zorg ik ervoor dat alle gasten met een grote glimlach richting feest vertrekken."  Foto : Layla Daems PureYou Photography.

Ondertussen heeft Inge al heel wat toffe reviews met waardering :

I&G
Heel hard bedankt voor ALLES !!!
Het was zo fijn, warm, echt … ❤️
We hadden ook een hele goede connectie met Inge, ze is echt een heel fijn warm persoon.
Ze stelde ons zo op ons gemak en alles was tot in de puntjes verzorgd. 

M&M
We zijn heel tevreden over de samenwerking en de ceremonie die Inge heeft begeleid!
Niet alleen wij maar ook alle gasten waren laaiend enthousiast hierover!

Info : inge@vertelmij.be  -  www.vertelmij.be

Inge Lerno, ceremoniespreker bij Vertel mij

Inge Lerno, ceremoniespreker bij Vertel mij

Vertel mij Inge

Deel dit artikel